Soittokunta

Maarian VPK:n soittokunta (perustettu v. 1938).

Soitamme tanssi, -jazz ja ohjelmamusiikkia vuosittain 12-15 tilaisuudessa, joita on ollut kirkossa ja kapakassa, häissä ja hautajaisissa, vanhainkodissa ja jazz-festivaaleilla.Toimimme yhtä hyvin perinteisenä puhallinorkesterina vappuna, menevänä swing-orkesterina kesäjuhlissa tai lukiolaisten ”vanhojen päivä” -tanssiaisissa. Häät ja muut juhlatilaisuudet hoidamme tyylillä ja asianmukaisissa asuissa. Surun hetkellä esitämme hengellistä ja kirkkomusiikkia tarpeen mukaan.

Ohjelmisto valitaan tilaajan toiveiden ja tilaisuuden luonteen mukaisesti, ja vahvistamme soitinvalikoimaa tarvittaessa myös sähköiselle puolelle. Ohjelmamusiikki sopii vaikkapa ruokailun taustamusiikiksi. Lisäksi osa soittajista toimii laulusolisteina. Tasokkaat sovitukset ja soittajien pitäaikainen kokemus takaavat laadun. Hintamme kestävät vertailun.
Mikäli sinulla on elävän musiikin tarvetta tilaisuuteesi, ota rohkeasti yhteyttä. 

Ohjelmamusiikki

Esimerkkeinä ohjelmamusiikista voidaan mainita mm O. Merikannon, Sibeliuksen, Kasken, Schubertin ja Fucikin sävellyksiä sekä perinteistä torvisoittokunnan musiikkia kuten marsseja ja ”Oktoberfest”-musiikkia. Kaunista ja hempeämpää musiikkia löytyy myös. Ohjelmamusiikki sopii esim. juhlien aloitukseksi, taustamusiikiksi ruokailun aikana jne.

Salonkitanssit

Vanhat salonkitanssit on eräs soittokunnan vahvuusalueista. Akateemisten iltajuhlien tai lukiolaisten ”vanhojen tanssien” lisäksi traditionaalinen keikka on itsenäisyyspäivän juhlatanssiaiset, Tanssijat ovat juhla-asussa: miehillä esim. frakki ja naisilla iltapuku. Ilta aloitetaan Poloneesilla. Sitten seuraa Krakoviakkia, Masurkkaa, Pas de quatrea, Pas d’Espagnea, Valsseja, Cicapota jne.

Hautajais- ja kirkkomusiikki

Soitamme vanhoja tuttuja virsiä ja kaanoneita hautajaistilaisuuksissa. Kirkkokonserttien yhteydessä olemme soittaneet mm. keskiaikaista kirkkomusiikkia.

Liity soittokuntaan!   

OTA YHTEYTTÄ